• Головна
  • Лайфстайл
  • Пензлики для макіяжу брудніші, ніж сидіння унітаза: шокуючі результати дослідження

Пензлики для макіяжу брудніші, ніж сидіння унітаза: шокуючі результати дослідження

Пензлі для макіяжу можуть переносити бактерії, мертві клітини шкіри та жир з обличчя

Нове дослідження виявило жахливу кількість бактерій, які накопичуються на немитих щітках, незалежно від того, де вони зберігаються. Загальна кількість бактерій там чи не більша, ніж на сидінні унітаза.

Про це пише The New York Post.

Так, наприкінці двотижневого дослідження вчені перевірили чисті та використані пензлі для макіяжу, а також різні поширені методи зберігання: у туалетному столику, у косметичці, у спеціальному чохлі, сумці, ящику та тримачі у ванній кімнаті. Порівнявши результати з сидінням унітаза, дослідження виявило, що незалежно від того, де зберігалися щітки, кількість бактерій на пензлику була такою ж, або навіть більшою.

Вчена-косметологиня Карлі Муслех розповіла, що пензлі для макіяжу можуть переносити бактерії, мертві клітини шкіри та жир з обличчя. Хоча не всі види бактерій обов’язково шкідливі, регулярне використання брудних пензлів може призвести до появи прищів або гірших наслідків.

«Використання брудних пензлів може збільшити ризик спричинення дисбалансу в здоровій мікробній спільноті та призвести до збільшення кількості патогенних мікробів, які можуть спричинити висипання або більш серйозні проблеми, такі як імпетиго або стафілококова інфекція. Щоб зменшити накопичення бактерій, важливо регулярно чистити пензлі для макіяжу», — сказала вона.

Результати дослідження

Водночас компанія косметичних інструментів опитала власних клієнтів, 40% з яких сказали, що чистять пензлі раз на два тижні, а приголомшливі 20% визнали, що миють їх лише кожні один-три місяці. Тоді як Американська академія дерматологічної асоціації рекомендує чистити щітки кожні сім-десять днів.

«Багато хто з нас не розуміє, який вплив може мати на нашу шкіру відсутність чистки щіток», — сказали співзасновниці Spectrum Collections Ханна та Софі Пайкрофт, підкресливши важливість чищення пензлів «принаймні раз на тиждень».

Окрім зберігання пензлів у закритих контейнерах, щоб уникнути накопичення сміття, бактерій або пилу в повітрі, також слід промити щетину засобом для чищення пензлів або м’яким шампунем у теплій воді, витерти насухо чистим рушником і залишити їх сушитись, повісивши їх догори дном або поклавши на бік.

Нагадаємо, дослідниця Амані Абдлрасул у соцмережах показала приховані бактерії, що вкривають повсякденні предмети. Зокрема мікроби, які невидимі для неозброєного ока, ховаються на грошах, у фонтанах і навіть на сидіннях унітазів.