• Головна
  • Лайфстайл
  • Чоловіча таблетка існує: дослідження на мишах показало високу ефективність нового протизаплідного препарату

Чоловіча таблетка існує: дослідження на мишах показало високу ефективність нового протизаплідного препарату

Поки що чоловічих протизаплідних таблеток не існує

Американські вчені дослідили ефективність протизаплідного препарату, який збираються створити для чоловіків. Він показав 100% ефективність на мишах.

Про це пише Daily Mail 14 лютого.

Препарат приймається за 30 хвилин до статевого акту і на 100% ефективний для припинення вагітності принаймні на дві години.

Він діє, зупиняючи рух сперматозоїдів чоловіків до яйцеклітин або дозріваючи до стадії, коли вона здатна запліднити яйцеклітину для народження дитини. Попри те, що він запобігає вагітності лише у мишей, є вагомі докази того, що контрацептив буде працювати на людях.

Наразі не існує чоловічої версії протизаплідних таблеток, єдиним варіантом чоловічої контрацепції є презервативи та вазектомія.

Дослідники сподіваються, що препарат може використовуватися чоловіками, він діятиме протягом 16 годин, а наступного дня виводиметься з організму. Дослідники не виявили негативного впливу на здоров’я, коли препарати безперервно давали мишам протягом шести тижнів.

«Наш інгібітор діє від 30 хвилин до години. Будь-якому іншому експериментальному гормональному чи негормональному чоловічому контрацептиву потрібні тижні, щоб зменшити кількість сперматозоїдів або зробити їх нездатними запліднити яйцеклітини», — зазначила наукова працівниця Мелані Балбах.

Якщо випробування на мишах можна повторити на людях з таким же ступенем ефективності, то це цілком може стати повноцінним підходом до чоловічої контрацепції.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало, що робити, аби біль не переріс у хронічний.