• Головна
  • Здоров’я
  • Львівські лікарі врятували 6-річну дівчинку, яка проковтнула деталь від засобу для інгаляцій

Львівські лікарі врятували 6-річну дівчинку, яка проковтнула деталь від засобу для інгаляцій

Львівські лікарі врятували 6-річну дівчинку, яка проковтнула деталь від засобу для інгаляцій

Маленька львів’янка душилась власною слиною і не могла ковтати.

У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» врятували 6-річну дитину, яка проковтнула небулу — деталь від засобу для інгаляцій. Через цю деталь дівчинка душилась власною слиною і не могла ковтати.

Про це повідомили на сторінці Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит».

Старший брат дівчинки хворів бронхітом і мама робила йому інгаляції. Якось небула впала на підлогу і 6-річна Андріана її проковтнула. Мама цього не помітла.

Згодом у дівчинки з'явилися позови до блювання. Андріана почала душитися власною слиною і не могла ковтати. Тоді львівська сім'я звернулася лікарні.

«Ми зробили знімок. На рентгенографії не було видно ніяких змін. Але клініка стороннього тіла стравоходу, тобто непрохідності стравоходу була. Відтак, ми прийняли рішення провести діагностичну езофагоскопію. Під час процедури ми побачили, так сказати, аж вкінці тунелю цю деталь від інгаляцій. А вкінці тунелю, тому що над небулою була пережована сосиска, яку теж треба було забрати аби дістатися до самої деталі засобу. Довго тривала ця операція», - зазначив дитячий хірург львівського «Охматдиту» Олександр Колодій.

На наступний день у задовільному стані дівчинку виписали. Маленька львів’янка вже змогла нормально їсти та ковтати.

У лікарні наголошують, що протягом місяця до «Охматдиту» поступає 3-4 дитини зі сторонніми тілами стравоходу. Це і монети, і деталі конструктора. Бувають випадки, коли сторонні предмети потрапляють у дихальні шляхи. Тож батьків закликають пильнувати дітей і ховати будь-які малі деталі, аби дитина не змогла випадково їх знайти.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності