• Головна
  • Здоров’я
  • Матері хвилюються чи не мають їхні діти спільного батька: чоловік має 500 дітей і не планує на цьому зупинятися

Матері хвилюються чи не мають їхні діти спільного батька: чоловік має 500 дітей і не планує на цьому зупинятися

Матері хвилюються чи не мають їхні діти спільного батька: чоловік має 500 дітей і не планує на цьому зупинятися
Фото: Freepik

Він постійно спілкується з деякими з матерів своїх дітей й навіть бачив кількох із малюків

Донор сперми в Нідерландах став батьком понад 500 дітей. Однак матері намагаються припинити донорство чоловіка.

Про це пише видання abc Newc.

41-річний чоловік нібито став батьком понад 500 дітей у Нідерландах, згідно з даними Donorkind Foundation. Донора нідерландські ЗМІ назвали «Джонатаном М.». У 2017 році його вже виключали з донорства через Голландське товариство акушерства та гінекології (NVOG). На той час він уже став батьком 102 дітей з 11 різних клінік. Однак це не завадило «Джонатану», який є музикантом, продовжувати свій генетичний внесок в Інтернеті на міжнародному рівні. Зазначимо, що у Нідерландах приватні чи державні клініки платять від 10 до 20 доларів США за одне донорство сперми.

Відповідно до голландських медичних рекомендацій, донор може стати батьком лише 25 дітей, щоб уникнути можливого інцесту та психологічних проблем. Але перехід не вважається кримінальним злочином. Водночас матір однієї з його дітей тепер просить голландський суд допомогти запобігти донорству чоловіка в майбутньому. До їх прохань згодом долучилися ще понад 30 матерів.

Вони дзвонили з усього світу. Всі вони дуже хвилювалися, чи їхня дитина народиться від одного донора

голова Donorkind Тіс ван дер Меєр

Сам же донор ніколи не згадував про реальну кількість дітей, яких він справді мав, у клініках репродуктивної медицини чи матерям. Однак чоловік постійно спілкується з деякими з матерів 500 своїх дітей. Він навіть бачив кількох із малюків. Всі діти донора матимуть можливість зустрітися з “батьком”, коли їм виповниться 16 років.

Фонд Donorkind Foundation просить Нідерланди знищити будь-які зразки сперми "Джонатан М.", за винятком тих, які призначені для використання жінками, які вже народили дитину через його пожертвування і хотіли б подарувати своїй дитині брата. Також організація зараз бореться проти збереження анонімності донорів, оскільки «дуже складно контролювати кількість дітей для кожного з них». Однак така анонімність суперечить праву дитини.

Додамо, у Львові одразу п’ятьом людям пересадили органи від одного посмертного донора. Вдалося трансплантували легені, серце, дві нирки та печінку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності