• Головна
  • Здоров’я
  • Львівські хірурги першими у Східній Європі прооперували дитину за допомогою робота Da Vinci

Львівські хірурги першими у Східній Європі прооперували дитину за допомогою робота Da Vinci

Львівські хірурги першими у Східній Європі прооперували дитину за допомогою робота Da Vinci

Операцію провели найменшому пацієнту

У львівській дитячій лікарні Святого Миколая вперше в Східній Європі прооперували однорічну дитину з допомогою робота Da Vinci. У хлопчика була вроджена вада нирки.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні.

Хлопчику Ярославу із Вінничини 1 рік і 4 місяці. У хлопчика, через вроджену аномалію, надто малий отвір у сечоводі правої нирки. Внаслідок цього у дитини погано відходила сеча, накопичувалася рідина, а нирка постійно запалювалася.

Аби усунути проблему, медики провели реімплантацію сечоводу: зробили новий отвір між ним та сечовим міхуром, по якому рідина повноцінно відходитиме від нирки.

Щоб маленький пацієнт ліпше переніс хірургічне втручання і швидше відновився, лікарі вирішили оперувати за допомогою робота Da Vinci. Ця система дає змогу проводити операції малоінвазивно – без великого розрізу. Відтак, процедура менш травматична.

Хлопчик добре переніс операцію. Останні аналізи показують, що нирка вже почала працювати значно краще.

Додамо, за допомогою робота Da Vinci в лікарні прооперували і дворічну дівчинку Євгенію з Хмельниччини, у якої була сукупність діагнозів, пов’язаних з порушенням роботи сечовидільної системи.

Після низки обстежень і консультацій у Хмельницькому та Житомирі сім’я звернулася до львівських спеціалістів.

Медики за допомоги Da Vinci видалили фрагмент подвоєної нирки, який не виконував свою функцію, при цьому не пошкодивши здорову частину органа. Маленька Євгенія швидко відновилась після операції і тепер здорова.

Варто зазначити, що інноваційний хірургічний апарат Da Vinci уже понад 2 роки допомагає лікарям Першого медичного об’єднання оперувати найскладніші патології. За цей час виконали вже близько 50 хірургічних втручань.

Нагадаємо, у Львові лікарі з роботом-хірургом Da Vinci видалили пухлину 46-річній львів’янці усього через кілька проколів замість великого розрізу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності