• Головна
  • Здоров’я
  • Домашні тварини можуть заразити людей грипом або ще гіршим вірусом: шокуюче відкриття вчених

Домашні тварини можуть заразити людей грипом або ще гіршим вірусом: шокуюче відкриття вчених

Домашні тварини можуть заразити людей грипом або ще гіршим вірусом: шокуюче відкриття вчених

Люди, які часто проводять час із собаками, могли підхопити вірус — особливо ті, хто любить близько контактувати зі своїми домашніми улюбленцями

Домашні тварини можуть легко заразитися та поширювати такі серйозні захворювання, як грип. Вірусологи виявили, що дві собаки на півдні Китаю були носіями мутантних штамів вірусу грипу С, хвороби, яка зазвичай вражає людей, особливо дітей.

Про це пише The New York Post.

Так, тепер існує занепокоєння, що цуценята можуть поширювати захворювання на людей.

«Ми начебто ігнорували собак і котів як потенційні резервуари для хвороб», — сказав вірусолог з Корнельського університету Колін Перріш, який керує дослідницькою групою, що вивчає респіраторні захворювання дитинчат тварин.

Ще надто рано говорити, чи стане грип С проблемою для собак, втім Перріш припускає, що слід посилити моніторинг, щоб бути в курсі ймовірних майбутніх захворювань. Водночас новий штам коронавірусу CCoV-HuPn-2018 може передаватися від собак людям. Його вже виявлено в Арканзасі, Гаїті, Малайзії та Таїланді.

«Вважалося, що собачі та котячі коронавіруси не заражають людей», — розповіла вірусологиня Університету штату Огайо Анастасія Власова.

Натомість тепер вона та інші вчені, такі як Джон Леднікі, професор охорони навколишнього середовища та глобального здоров’я в Університеті Флориди, спостерігають протилежне.

«[Цей коронавірус, - ред.], ймовірно, широко поширений у всьому світі, але ніхто не звернув на нього уваги», — сказав він Ледінікі, додавши, що люди, які часто проводять час із собаками, могли підхопити вірус — особливо ті, хто любить близько контактувати зі своїми домашніми улюбленцями.

Крім того, після вивчення кліщів, зібраних у кота вченого, Леднікі припускає, що ще одна хвороба, яка поширюється від домашніх тварин, також є непоміченою людьми – вірус Хартленд. Оскільки симптоми захворювання, про які рідко повідомляють, імітують грип, воно, ймовірно, «у багатьох випадках було діагностоване як грип або щось інше».

Нагадаємо, собаки з Чорнобиля можуть допомогти здійснити прорив у науці щодо знань про радіацію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності