• Головна
  • Здоров’я
  • На Львівщині зростає кількість хворих на ГРВІ, але епідпоріг не перевищили: яка ситуація із захворюваністю

На Львівщині зростає кількість хворих на ГРВІ, але епідпоріг не перевищили: яка ситуація із захворюваністю

Медики
Фото: LVIV.MEDIA

Майже половина серед хворих — діти

У Львівської області на гострі респіраторні вірусні інфекції від 9 до 15 січня захворіло 8142 людини, майже половина серед них — діти. За тиждень рівень захворюваності зріс на 6,2%, однак епідемічний поріг не перевищений.

Про це повідомляє керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко-Тімко.

Від початку епідсезону при лабораторному дослідженні зразків матеріалу від хворих із підозрою на грип та ГРВІ визначено циркуляцію вірусів грипу у 1071 випадку. Серед них виявили 1063 випадки грипу А, грипу В — 8. Також знайшли риновіруси, аденовіруси, RS-віруси, метапневмовіруси, віруси парагрипу.

Що ж до COVID-19, то впродовж тижня, з 8 до 15 січня, провели 1776 досліджень, з них 80 виявилися позитивними. Летальних випадків від COVID-19 на Львівщині не зареєстрували.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року у США зафіксували новий підвид «Омікрону» під назвою ХВВ.1,5, який поширився в інших країнах. За даними ВООЗ, цей штам коронавірусу вже виявили у 29 країнах, і він загрожує новою хвилею пандемії. Втім в Україні цей підвид не зафіксований, а ситуація з перебігом коронавірусу контрольована.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності