Забруднене повітря впливає на вагу жінки

Забруднене повітря впливає на вагу жінки

Втім фізичні вправи та фізична активність діють як стримуючий фактор

На збільшення жіночої ваги впливає забруднене повітря. Особливо це стосується жінок, старших за 40 років.

Про це пише New York Post.

За словами автора дослідження, епідеміолога з Університету Мічигану Сінь Ван, у піддослідних жінок, які дихали повітрям поганої якості, яке включчало в себе багато дрібних частинок, таких як діоксид азоту та озон, спостерігалося збільшення ваги тіла.

Вплив забрудненого повітря на жінок середнього віку пов’язаний з більшим вмістом жиру організмі та меншою сухою масою. Дослідники зазначають, що «жир в організмі збільшився на 4,5%». Ці дані були отримані від 1654 білих і темношкірих, китайських і японських жінок, середній вік яких становив 50 років. За ними стежили протягом восьми років з 2000 по 2008 рік. Їхні адреси проживання також використовували для вимірювання відносного забруднення повітря навколо їхніх будинків, шукаючи зв’язки між двома суб’єктами.

Однак зазначається, що фізичні вправи та фізична активність діяли як стримуючий фактор для збільшення жіночої ваги.

Водночас, оскільки дослідження було зосереджено виключно на жінках середнього віку, ці висновки не можна застосувати до молодших чи старших жінок, або ж чоловіків.

Нагадаємо, відповідно до результатів двох нових масштабних досліджень людей у ​​США та Італії, вживання великої кількості продуктів, які пройшли ультраобробку, значно підвищує ризик раку і може призвести до серцевих захворювань та ранньої смерті як у чоловіків, так і у жінок.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності