• Головна
  • Війна
  • Ситуація на фронті: "Азов" знищив 1 Тайфун, 4 БТРи, 2 "Рисі" і 17 спецпризначенців

Ситуація на фронті: "Азов" знищив 1 Тайфун, 4 БТРи, 2 "Рисі" і 17 спецпризначенців

Ситуація на фронті: "Азов" знищив 1 Тайфун, 4 БТРи, 2 "Рисі" і 17 спецпризначенців

Головне про події дня на фронті

Дев'ятнадцятий день війни підходить до кінця. Враховуючи поточну ситуацію загарбники посилили охорону українсько-білоруського кордону підрозділами ЗС Республіки Білорусь.

Також ворог робить спроби оволодіти населеними пунктами в районі міста Ізюм. Однак угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію у межах Південної, Східної та Північної операційних зон.

Натомість у Маріуполі гуманітарний вантаж із продуктами, водою, одягом, а також автобуси, якими люди могли би виїхати, так і не змогли дістатися до міста. Про це повідомив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

"Зараз гуманітарний конвой стоїть за 60 кілометрів від Маріуполя. Гуманітарна колона, в якій багато фур із продуктами, водою, одягом, а також автобуси, якими люди могли би виїхати з Маріуполя, на жаль, не пропускається росіянами. Вони стоять там уже третій день", — зазначив посадовець.

Однак для видимості коридору окупанти випустили 160 приватних авто з Маріуполя, які доїхали до Бердянська.

 "Пропустили 160 приватних авто щоб створити видимість коридору, вони приїхали зараз в Бердянськ, але це ні про що, бо там 300 тисяч людей, а 160 авто – це максимум 600-700 людей. У нас великі вантажівки і 24 автобуси. Ми вимагаємо дозволити на своїх авто їхати в колоні, як це було в Сумах і Київській області", — повідомила міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Крім того росія анонсувала нові удари по підприємствах ОПК України та по "місцях перебування іноземних найманців".

"Закликаємо громадян України, які працюють на цих підприємствах, а також мешканців прилеглих житлових будинків, залишити потенційно небезпечні зони", — йдеться в повідомленні.

Та попри такі заяви росії, українська армія продовжує знищувати ворожу техніку. Бійці загону спецпризначення "Азов" повідомили, що за добу знищили у Маріуполі 1 російський "Тайфун", 4 БТРи, 2 ББМ "Рись", а також багато піхоти, в тому числі 17 спецпризначенців ГРУ Росії.

Також українські захисники відібрали в росіян радіолокаційну станцію та вузол зв'язку. Тепер ЗСУ бачитиме небо і землю та відслідковуватиме ворога на відстані у 150 км.

На 19-й день війни російські найманці розстріляли у Ворзелі на Київщині фізика-експериментатора, заступника директора Інституту фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України Василя Кладька. Також вони важко поранили британського журналіста, який через бойові дії дістав осколковий перелом обох ніг. На даний момент, журналіст перебуває у реанімації під наглядом лікарів.

Натомість окупанти не дали людям у Мелітополі, Запорізької області вийти на мітинг. Як стверджують очевидці, окупанти принижували та залякували людей. Двох активістів викрали та відвезли в невідомому напрямку.

Водночас російські військові, які захопили Запорізьку АЕС, підірвали частину мін, які не розірвалися на атомній електростанції, просто біля енергоблоку №1. В "Енергоатомі" заявили, що під час вибухів персонал залишав робочі місця. Чи змінився радіаційний фон на території Запорізької АЕС після вибухів, наразі невідомо.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності