Відтермінували на рік: жінок на військовий облік ставитимуть у 2023 році

Відтермінували на рік: жінок на військовий облік ставитимуть у 2023 році

Це потрібно для того, щоб доопрацювати зміни до законодавства

Міністерство оборони України відтермінувало до 1 жовтня 2023 року взяття жінок на військовий облік.

Про це повідомляють на сайті Міністерства.

У парламенті на рівні профільного комітету Верховної Ради доопрацьовують проєкт Закону "Про внесення змін до статті 1 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу"".

Серед іншого передбачають, що взяття на військовий облік жінок має бути виключно добровільним.

"Розуміючи, що законотворчий процес є тривалим, паралельно Міноборони, в межах повноважень, підготувало наказ, яким вчергове відтермінувало строки взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік — до 1 жовтня 2023 року", — йдеться у повідомленні.

Відповідний наказ вчора, 6 вересня, підписав міністр оборони Олексій Резніков.

За словами заступниці міністра Ганни Маляр, це було зроблено для того, аби Верховна Рада змогла зараз доопрацювати та ухвалити відповідні зміни до законодавства.

"За цей час парламентарі зможуть на законодавчому рівні встановити, що військовий облік жінок відповідних професій/спеціальностей є виключно добровільним. Робота в комітеті Верховної Ради активно продовжується. Тому, ніякої паніки і зради. Ніяких обмежень для жінок не існує", — наголосила Ганна Маляр.

Як заявив Генеральний штаб, на сьогодні в державі немає гострої потреби збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Нагадаємо, вчора, 6 вересня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що в Україні не буде жодних обмежень для жінок у виїзді за кордон з 1 жовтня.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності