• Головна
  • Війна
  • ГУР розпочало компанію проти російських спортсменів, які працюють на Путіна

ГУР розпочало компанію проти російських спортсменів, які працюють на Путіна

Російські спортсмени — агенти впливу Росії за кордоном

Це черговий заклик виключити росіян з міжнародних спортивних організацій

ГУР та Центр протидії дезінформації запускають новий розділ про російських спортсменів — агентів впливу Росії за кордоном. Адже в сучасній війні Москва використовує спорт як інструмент дезінформації, пропаганди, обходу санкцій та поширення свого впливу та лобі у світі. Про це 15 жовтня повідомило Головне управління розвідки МО України.

У відповідь агресору ГУР МО спільно з Центром протидії дезінформації РНБО запускають новий розділ порталу “War & Sanctions” – Чемпіони терору. Він розповідає про:

  • російських спортсменів та тренерів, які продовжують брати участь у міжнародних змаганнях, відбілюють репутацію Росії, поширюють дезінформацію, виправдовують та легітимізують агресію проти України серед іноземної аудиторії, сприяють обходу санкцій, є інструментами в руках російських спецслужб;
  • російських спортивних функціонерів, які залишаються російським лобі та елементом стратегічного впливу за межами РФ, забезпечуючи шляхи налагодження міжнародних зв’язків та співпраці в обхід санкцій.

Запуск розділу є черговим закликом до міжнародної спільноти відсторонити російських спортсменів від міжнародних змагань, у тому числі під нейтральним прапором, виключити росіян з міжнародних спортивних організацій та припинити будь-яку співпрацю з ними. “Спорт знову має стати символом миру”, — зазначають в дописі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності