• Головна
  • Війна
  • Росіяни розстріляли 9 українських військових на Курщині — DeepState

Росіяни розстріляли 9 українських військових на Курщині — DeepState

Росіяни розстріляли 9 українських військових на Курщині — DeepState

Розстріляли українських військових поблизу населеного пункту Зелений Шлях

Росіяни розстріляли 9 українських військових на Курщині, вкотре порушивши правила та звичаї ведення війни. Про це 13 жовтня повідомив канал DeepState.

“Від наших джерел у 1 ОТБр стало відомо, що росіяни 10 жовтня розстріляли дронщиків та суміжників в районі н.п. Зелений Шлях. Додаткові деталі обставин з'ясовуються”,— йдеться у повідомленні.

У DeepState зазначили, що українські військові йшли на позиції з думками, що це відносний тил, але довелося вступити в контакт з росіянами і відстрілювались. “Проте кількість БК була обмежена і наші були змушені здатися”, — зазначили там.

Інформацію щодо того, що українські військові опинилися у відносному тилу заперечив мер Генічеська та доброволець 24-ї ОШБр "Айдар" Станіслав “Осман” Бунятов, наголосивши, що насправді росіяни прорвали тил.

Уповноважений із прав людини Верховної Ради України Дмитро Лубінець назвав дії російських військових грубим порушенням Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими. Він звернувся до ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста з проханням розслідувати те, що сталося.

“Ці дії не мають залишитися безкарними, і ворог повинен понести всю відповідальність. Росія – це країна-терорист, яка порушує всі правила та звичаї війни. Міжнародна спільнота не повинна закривати очі на такі злочини”, – написав Лубінець.

Нагадаємо, раніше окупанти розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку. Окупанти вишикували українських військових у шеренгу та розстріляли впритул. Це був наймасовіший випадок страти на лінії фронту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності