• Головна
  • Війна
  • Росіяни стратили 16 українських полонених: розстріляли впритул

Росіяни стратили 16 українських полонених: розстріляли впритул

Військові

Окупанти вишикували українських військових у шеренгу та розстріляли впритул. Це наймасовіший випадок страти на лінії фронту

Окупанти розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку. Розпочато розслідування за фактом чергового воєнного злочину армії Росії. Про це ввечері 1 жовтня повідомили в Офісі генерального прокурора.

1 жовтня у Telegram-каналах з’явилась інформація про ймовірний розстріл представниками Збройних сил Росії 16 українських військовослужбовців. За даними медіа, черговий воєнний злочин російська окупаційна армія вчинила в районі сіл Миколаївка і Сухий Яр Покровського району.

“На оприлюдненому відео зафіксовано, як під контролем ворога військовослужбовці ЗСУ, взяті у полон, вийшли з лісопосадки. Після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя, добили впритул автоматною чергою”, — йдеться у повідомленні.

В Офісі генерального прокурора зазначають, що такі дії є цинічним і грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікуються як тяжкий міжнародний злочин.

“Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства та катування полонених — не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового та політичного керівництва”, - наголосив Генеральний прокурор Андрій Костін

Наразі проводять заходи щодо перевірки опублікованого матеріалу. Розпочато слідчі та розшукові дії, спрямовані на встановлення усіх обставин вказаного злочину.

Нагадаємо, на початку вересня росіяни пострілами у спину вбили трьох українських полонених.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності