Українська ППО вночі збила 38 російських дронів

ППО

Ще шість ворожих БПЛА зникли з радарів Сил оборони

У ніч на 10 вересня 2024 року російські окупанти вдарили по Україні балістичною ракетою «Іскандер-М» з окупованого Криму, протирадіолокаційною ракетою Х-31П із повітряного простору над акваторією Чорного моря та 46 ударними БпЛА типу «Shahed», які запустили з території Росії. Про це у вівторок повідомили Повітряні сили ЗС України.

До відбиття повітряного нападу противника залучали авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збили 38 ударних БпЛА.

Крім того, ще шість російських БПЛА були локаційно втрачені — три безпілотники вийшли з підконтрольного повітряного простору України, один – у напрямку Росії, два – в напрямку окупованої Луганщини. Ще три ворожі БпЛА зникли на території України (імовірно упали під впливом засобів РЕБ).

Протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій та Полтавській областях.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності