• Головна
  • Війна
  • 27 з 44: Повітряні сили повідомили подробиці про атаку російських шахедів

27 з 44: Повітряні сили повідомили подробиці про атаку російських шахедів

Шахед

Ще 8 безпілотників ймовірно вдалося подавити засобами РЕБ

У ніч на 6 вересня 2024 року росіяни атакували Україну однією керованою авіаційною ракетою Х-59 та однією протирадіолокаційною ракетою Х-31П із повітряного простору Луганської та Брянської областей, а також 44-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків – Курськ, Приморсько-Ахтарськ – Росія, Чауда, Крим). Про це повідомили Повітряні сили ЗС України.

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. “В результаті протиповітряного бою станом на 8.00 збито 27 ударних БпЛА. 8 безпілотників – локаційно втрачені на території України (імовірно упали під впливом засобів РЕБ), один БпЛА повернув у напрямку окупованої Донеччини. Ще кілька повітряних цілей (ймовірно ударні дрони) спостерігаються в повітряному просторі на півночі. Бойова робота триває!”, — відзначається в дописі.

Цієї доби сили ППО працювали у Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Харківській, Львівській, Донецькій, Запорізькій та Сумській областях.

Нагадаємо, у ніч на 6 вересня російські військові атакували Львівщину ударними БпЛА типу Shahed. Протягом ночі на території Львівської області повітряну тривогу оголошували двічі. Внаслідок падіння уламків дрона здійнялась пожежа складських приміщень поблизу Малехова. Інформації про постраждалих наразі немає.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності