• Головна
  • Війна
  • Сили ППО під час атаки збили 22 ракети й 20 ударних БпЛА

Сили ППО під час атаки збили 22 ракети й 20 ударних БпЛА

Сили ППО під час атаки збили 22 ракети й 20 ударних БпЛА

ППО працювало в шести областях

У ніч на 2 вересня російські війська завдали ракетного удару по Київщині, Сумщині та Харківщині, застосувавши балістичні, крилаті та зенітні керовані ракети, також атакували ударними БпЛА типу “Shahed” з півдня. Силам ППО вдалось збити 9 балістичних та 13 крилатих ракет, а також 20 БпЛА, повідомила пресслужба Повітряних Сил ЗСУ.

Деталі атак

Загалом ворог застосував 35 ракет різних типів та 23 ударних БпЛА:

  • 16 балістичних ракет “Іскандер-М”/KN-23 із Брянської, Воронезької та Курської областей;
  • 14 крилатих ракет Х-101 із літаків Ту-95МС з повітряного простору Волгоградської обл;
  • 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400 із Бєлгороської обл;
  • Ракета невстановленого типу із Бєлгороської області;
  • 23 ударні БпЛА “Shahed-131/136” із Приморсько-Ахтарська.

В результаті бойової роботи підрозділами зенітних ракетних військ, засобами радіоелектронної боротьби Повітряних Сил, а також розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони України було збито 9 балістичних ракет, 13 крилатих ракет, 20 ударних БпЛА. Крім того, внаслідок активної протидії Сил оборони України, одна крилата ракета Х-101 та три ударні БпЛА не досягли своїх цілей і були локаційно втрачені. Бойова робота велась у Київській, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Миколаївській та Запорізькій областях.

Нагадаємо, російські військові здійснили ракетну атаку на Київ. По столиці ворог запустив декілька крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників і декілька балістичних ракет. Внаслідок ракетного удару в столиці сталося падіння уламків в чотирьох районах. Екстрені служби працювали у Святошинському, Голосіївському та Шевченківському районах Києва. Травмувалось троє людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності