• Головна
  • Війна
  • Під час масованої російської атаки загинув пілот ЗСУ Олексій Месь

Під час масованої російської атаки загинув пілот ЗСУ Олексій Месь

Під час масованої російської атаки загинув льотчик ЗСУ Олексій Месь

Воїну посмертно присвоїли звання полковника

Під час чергового російського обстрілу загинув пілот Повітряних Сил Збройних Сил України Олексій Месь. Військовий захищав небо, збиваючи ворожі ракети, проте його літак розбився. Олексію Месю посмертно присвоїли звання полковника, повідомила пресслужба Повітряного командування “Захід” Повітряних сил ЗСУ у четвер, 29 серпня.

Збив три ракети та ударний дрон

Як повідомили військові, пілот загинув під час масованого комбінованого удару по Україну у понеділок, 26 серпня. Під час атаки він перебував у повітрі та збивав російські снаряди. Олексію Месю вдалося знищити три ворожі крилаті ракети та один ударний БпЛА. Після цього його літак розбився.

“Олексій Месь був сильним і відданим воїном, висококласним льотчиком, лідером на землі і в небі, добрим другом, люблячим сином, батьком, чоловіком, патріотом своєї країни. Ми втратили надійного друга і сильного воїна. Але НЕ втратили сили, волі і прагнення боротися, воювати і перемагати. В нашій справедливій справі ми помстимося ворогу за все і за всіх”, — написали у Повітряних силах.

Прощання з Олексієм Месем провели 29 серпня. На захід прийшли його побратими, командири й підлеглі, друзі, колеги та звичайні українці. З неба полеглому віддали шану два винищувачі МіГ-29, якими керували його друзі. За наказом Головнокомандувача ЗСУ підполковнику Олексію Месю присвоїли військове звання полковник посмертно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності