• Головна
  • Війна
  • Російська атака по Україні в ніч на 27 серпня: є загиблі та поранені

Російська атака по Україні в ніч на 27 серпня: є загиблі та поранені

Російський удар по Кривому Розі

Росіяни влучили в готель у Кривому Розі

В ніч на 27 серпня росіяни вкотре атакували Україну ракетами та шахедами. Внаслідок влучання в цивільну інфраструктуру в Кривому Розі загинуло двоє людей, рятувальники розбирають завали. Також вдарили по Запоріжжю, попередньо — двоє загиблих.

Як згодом повідомили у Повітряних Силах, загалом Росія випустила по Україні за добу 81 ударний дрон та 10 ракет. Сили ППО збили 5 крилатих ракет Х-101 та 60 БпЛА “Shahed”. Наразі бойова робота триває й близько десяти безпілотників станом на 9:42 досі є в повітряному просторі України. Ще 10 дронів локаційно втрачені.

Кривий Ріг

Повітряну тривогу у Кривому Розі оголосили о 23:10. Через 40 хвилин голова ради оборони міста, Олександр Вілкул, написав, що “новини погані”. Згодом Вілкул повідомив, що росіяни вдарили по цивільному будинку. Внаслідок влучання загинула жінка та чоловік. Ще четверо людей поранені — двоє з них лікарні. “Наші рятувальники відкопали під завалами 43-річну жінку близько 5-ї ранку, важка, але жива — лікарі борються за її життя … Рятувальні роботи продовжуються,” — зазначив Вілкул.

Згодом у ДСНС зазначили, що ворожа ракета влучила у готель, частково зруйнувавши чотириповерхову будівлю. “Наразі пошуково-рятувальні роботи тривають, під завалами ймовірно залишаються ще 2 людини. Пошкоджено 6 магазинів, 4 багатоквартирні житлові будинки та 8 автомобілів,” — додали в ДСНС.

Станом на 6:30, 28 серпня, рятувальники завершили пошукові роботи. Всього внаслідок нічного ракетного удару по готелю у Кривому Розі 27 серпня загинуло 4 людини та 5 постраждало.

Запоріжжя

Також ворог атакував Запорізьку область”шахедами”. Тривогу оголосили о 1:46, вона тривала майже шість годин. Як зазначив голова Запорізької ОВА, внаслідок атаки зруйновані будинки та палають пожежі. Загинули двоє — чоловік та жінка.

Четверо постраждалих у лікарні. Серед них 86-річна жінка з сильними опіками у важкому стані — обгоріло більше ніж 54% тіла. Також в лікарні 59-річний чоловік у стані середньої тяжкості та дві жінки віком 30 та 56 років — з легкими травмами.

Львівщина

До слова, на Львівщині також оголошували повітряну тривогу о 5:05. Через 7 хвилин голова Львівської ОВА, Максим Козицький, повідомив про загрозу удару крилатими ракетами. О 6:57 повідомили про відбій повітряної тривоги. “Нічні тривоги, які оголошували на Львівщині, на щастя, закінчилися без наслідків для нашої області,” — згодом повідомив Максим Козицький.

Нагадаємо, напередодні росіяни атакувала по Україні. Через масований обстріл “Укренерго” ввело екстрені відключення світла. На Львівщині Росія атакувала енергетичні обʼєкти. Загалом ворог випустив напередодні по Україні 127 ракет і 109 дронів — це був один з найбільших обстрілів України з початку війни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності