• Головна
  • Війна
  • Росія здійснила один з найбільших обстрілів України: 127 ракет і 109 дронів

Росія здійснила один з найбільших обстрілів України: 127 ракет і 109 дронів

Ракета

Воїни ПвК “Захід” у своїй зоні відповідальності знищили шість ворожих безпілотників та 29 крилатих ракет

Росія 26 серпня випустила по Україні щонайменше 127 ракет і 109 дронів. Це був один з найбільших обстрілів, повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками проведеної ставки. Зараз триває відновлення енергетики після одного з найбільших російських обстрілів.

”Детально, по кожному регіону, проаналізували ефективність систем ППО та РЕБ, мобільних вогневих груп, а також інженерного захисту. Ухвалили відповідні рішення”, — написав Володимир Зеленський на своїй офіційній сторінці у Telegram.

На самих об’єктах, які стали ціллю росіян 26 серпня, триває ліквідація наслідків атак, ремонт, розмінування. “Подекуди держава-терорист атакувала цивільні об’єкти касетними боєприпасами. Мають попрацювати сапери, перш ніж енергетики візьмуться за ремонт”, — йдеться у повідомленні.

“Також не забуваємо про фронт. Була доповідь Головкома Олександра Сирського щодо оперативної ситуації, зокрема оборони Покровська. Ухвалили рішення щодо додаткового посилення напрямку”, — повідомив Президент України.

У повітряних силах водночас повідомили, що у ніч на понеділок 26 серпня російські окупанти завдали масованого комбінованого удару застосувавши ракети різних типів повітряного, наземного та морського базування.

Які ракети запустили по Україні:

Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено 236 засобів повітряного нападу противника: 127 ракет та 109 ударних БпЛА:

  • 3 аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинджал” із Рязанської та Липецької областей Росії
  • 6 балістичних ракет “Іскандер-М”/KN-23 із Курської, Воронезької областей – з РФ та з Криму;
  • 77 крилатих ракет Х-101 з літаків Ту-95МС із повітряного простору Волгоградської області та району Каспійського моря;
  • 28 крилатих ракет “Калібр” із надводних/підводних носіїв у східній частині Чорного моря;
  • 3 крилаті ракети Х-22 із повітряного простору Воронезької області;
  • 10 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69 із літаків Су-57, Су-34 з повітряного простору Бєлгородської області та з району Маріуполя;
  • 109 ударних БпЛА Shahed-131/136 – райони пусків Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ та Чауда – Крим.

Збили 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БпЛА:

  • 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 “Кинджал”;
  • 1 балістичну ракету “Іскандер-М”/KN-23;
  • 1 крилату ракету Х-22;
  • 99 крилатих ракет Х-101, “Калібр”, керованих авіаційних ракет Х-59/69;
  • 99 ударних БпЛА “Shahed-131/136”.

“Крім того, кілька одиниць БпЛА локаційно втрачені на території України, ще два – перетнули державний кордон з республікою Білорусь”, — йдеться у повідомленні Повітряних Сил.

ПвК “Захід” знищило 29 ракет

Львівщина вранці 26 серпня пережила п’ятигодинну повітряну тривогу. Воїни ПвК “Захід” у своїй зоні відповідальності знищили шість ворожих бойових безпілотників та 29 крилатих ракет, повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький

“Важливо розуміти, що зона відповідальності ПвК «Захід» – це не лише Львівщина. Це також Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька та Чернівецька області. Хоча, як ви чули, у Львівській області було дуже гучно. Оборонці неба провели титанічну роботу у нас, за що їм низький уклін”, — написав Максим Козицький.

Від влучань на деяких об’єктах Львівщини спалахнули пожежі. Щоб їх загасити, залучали понад сотню вогнеборців та майже два десятки одиниць спецтранспорту.

Нагадаємо, на Львівщині під ракетний обстріл потрапила газорозподільна інфраструктура. Спеціалісти досі оцінюють масштаби заподіяної шкоди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності