• Головна
  • Війна
  • Литва у новому пакеті допомоги надасть Україні ППО, ракети та боєприпаси

Литва у новому пакеті допомоги надасть Україні ППО, ракети та боєприпаси

Інґріда Шимоніте

Вільнюс також виділить 35 мільйонів євро на закупівлю радарів і обладнання для розмінування

Литва анонсувала новий пакет допомоги для України. Там буде ППО, ракети та боєприпаси. Про це на своїй сторінці у соцмережі X (Twitter) повідомила прем'єр-міністрка Литви Інґріда Шимоніте.

Литва оголосила, що до вересня надасть новий пакет оборонної допомоги для України. Також у повідомленні йшлося про постачання дронів та фінансування розмінування.

До нового пакета допомоги увійдуть системи протиповітряної оборони малої дальності та ракети, а також боєприпаси, гармати, антидронове та інше обладнання. Окрім того, до кінця осені країна передасть Україні вже понад 5000 дронів.

Вільнюс також виділить 35 мільйонів євро на закупівлю радарів і обладнання для розмінування. Шимоніте наголосила, що цьогоріч уряд Литви виконає або навіть перевищить виконання зобов’язання щодо витрати 0,25 ВВП на безпекову допомогу для України. “Я закликаю всіх наших партнерів і союзників взяти на себе зобовʼязання в цій же меті”, — додала премʼєрка.

До слова, 24 серпня прем'єр-міністрка Литви прибула до Києва та виступила з привітанням на урочистому заході з нагоди Дня Незалежності України.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони Литви повідомило, що Литва надасть Україні безпілотники на 5 млн євро.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності