• Головна
  • Війна
  • Укрзалізниця евакуювала рекордну кількість людей з Донеччини

Укрзалізниця евакуювала рекордну кількість людей з Донеччини

Евакуація

Вдалося за раз евакуювати майже 400 людей

23 серпня до Рівного прибув евакуаційний поїзд, який відправився з Покровська. Цей рейс став рекордним за кількістю пасажирів, перевезених під час однієї евакуації — 371 особа. Серед них були літні та маломобільні люди, мами з дітьми, цілі сім’ї та їхні домашні улюбленці. Про це повідомили в Укрзалізниці.

Евакуаційний потяг прибув з Покровська у Рівне

“Коли приїжджаєш на вокзал, з якого відбувається евакуація, особисто спілкуєшся з людьми, які вимушені покидають свої домівки, важко прийняти те, що це відбувається знову і знову, особливо з дітьми. Але крім емоцій набагато важливіше врахувати велику кількість деталей і зробити все правильно. У лютому 2022 року ми намагалися розмістити у вагонах будь-якого класу максимальну кількість пасажирів. Наразі маємо досвід, свій план та час для підготовки евакуації, працюємо над тим, аби включити до складу евакуаційних поїздів інклюзивні вагони та вагони для дітей,” — зазначив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко. Окрім того додав, що під час рейсу та при прибутті з людьми є медики, а також психологічна підтриммка, яку надає настоятель ПЦУ Блаженніший митрополит Епіфаній.

З початку 2024 року залізничники евакуювали вже понад 20 тисяч людей з Донеччини, Запоріжжя, Харківщини, Херсонщини та Сумщини. Евакуація продовжується, як і боротьба за свободу та незалежність України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності