• Головна
  • Війна
  • Зеленський повідомив скільки території контролюють ЗСУ в Курській області

Зеленський повідомив скільки території контролюють ЗСУ в Курській області

Наступ на Курськ

Українські військові тримають під контролем понад тисячу квадратних кілометрів Курщини

Українські військові продовжують операцію у Курській області. Наразі під контролем ЗСУ 92 населених пункти, повідомив Президент Володимир Зеленський у понеділок, 19 серпня.

Під контролем України 92 населених пункти у Курській області

Збройні сили контролюють 1250 квадратних метрів російської території. Наразі наші військові зміцнюють позиції, стабілізують визначені райони і поповнюють обмінний фонд.

“Загалом ця операція стала найбільшою нашою інвестицією у процес звільнення українців та українок з російського полону. Ми вже здобули найбільшу кількість російських полонених за одну операцію, і це вагомий результат, це одна з наших цілей, і наші дії тривають,” — зазначив Зеленський.

Президент подякував підрозділам, які працюють на Курщині і додав, що наразі не може говорити їхні назви публічно. Крім того, Президент повідомив, що російське прикордоння поблизу Сумщини значно очищене від присутності російської армії. Це також стосується цілей операції.

Нагадаємо, 12 серпня президент України Володимир Зеленський підтвердив, що ЗСУ проводять військову операцію у Курській області Росії. Вже станом на 13 серпня стало відомо, що українські військові взяли під контроль 74 населені пункти.

Серед іншого, нещодавно на території Курської області одразу 102 російських військових здалися в полон спецпризначенцям Служби безпеки України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності