• Головна
  • Війна
  • Галицька 80-та бригада показала відео перших годин військової операції на Курщині

Галицька 80-та бригада показала відео перших годин військової операції на Курщині

Галицька 80-та бригада розповіла про перші години військової операції на Курщині

Львівські десантники прорвали лінію оборони, знищили прикордонний пункт і взяли в полон росіян

80-та окрема десантно-штурмова Галицька бригада Десантно-штурмових військ ЗСУ опублікувала відео перших годин військової операції на Курщині. Також десантники поділилися результатами задач, які вони виконали в перші години наступу. Про це 16 серпня повідомила пресслужба бригади.

Більше пʼятдесяти полонених росіян в Курській області,знищений прикордонний пункт пропуску та прорвана лінія оборони ворога.Саме такими є результати Галицьких десантників після перших годин з початку війської операції на Курщині.Підійшовши до прикордонного пункту пропуску «Суджа», штурмові групи 80-ї бригади заручились підтримкою артелерії та важкої бронетехніки. Зустрівшись із шквальним вогнем українських артилеристів та побачивши українські танки на території прикордонного пункту, росіяни ухвалили вірне рішення-вивісити білий прапор і здатись українським воякам попрямувавши разом із своїми пораненими в бік Українського кордону.Галицькі десантники рекомендують російським солдатам, обирати життя, а не безглузду смерть та здаватись. Слідкуй за нашими сторінками в соціальних мережах, посилання в першому коментарі під цим відео👇Хочеш допомогти десантникам? Стань Другом ДШВ! Всеукраїнська платформа збирає кошти для підтримки ДШВ ЗС України (druzi.mil.gov.ua)Слава Десантно-штурмовим військам!🦾Слава Україні!🇺🇦🎥 Відділення комунікацій 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗС України #десант #airborne #сухопутнівійська #повітрянісили #морськапіхота #військовоморськісили #силиспеціальнихоперацій #ссо #війна #війнавукраїні #warinukraine #курськ

Posted by 80 окрема десантно-штурмова Галицька бригада ДШВ ЗСУ on Thursday, August 15, 2024

Прорив лінії оборони

Підійшовши до прикордонного пункту пропуску “Суджа”, що на кордоні Сумської та Курської областей, штурмові групи 80-ї бригади заручились підтримкою артилерії та важкої бронетехніки і прорвали лінія оборони противника. В результаті успішних дій військові знищили прикордонний пункт та взяли у полон понад 50 російських військових.

Зустрівшись зі шквальним вогнем українських артилеристів та побачивши українські танки на території прикордонного пункту, росіяни ухвалили правильне рішення — вивісити білий прапор і здатись українським воякам попрямувавши разом зі своїми пораненими в бік Українського кордону” — йдеться в повідомленні 80-ї Галицької бригади. Також десантники порекомендували російським солдатам, обирати життя, а не безглузду смерть та здаватись у полон.

Нагадаємо, у середу, 14 серпня, на території Курської області одразу 102 російських військових здалися в полон спецпризначенцям Служби безпеки України. У складі полонених військові 488-го гвардійського мотострілецького полку ЗС РФ та підрозділу “Ахмат”. В результаті спецоперації українські військові захопили та зачистили розгалужений, бетонований та укріплений зі всіх сторін ротний опорний пункт з підземними комунікаціями та приміщеннями для проживання особового складу, столовою, зброярнею та навіть банею.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності