• Головна
  • Війна
  • США виділить ще 125 млн доларів військової допомоги Україні

США виділить ще 125 млн доларів військової допомоги Україні

США виділить ще 125 млн доларів на військову допомогу Україні

Новий пакет включатиме ракети “Stinger”, 155-мм боєприпаси та протитанкові системи

У пʼятницю, 9 серпня, Пентагон оголосив про виділення нового пакета військової допомоги для України. Загальна сума переданої зброї складатиме 125 мл доларів, повідомила пресслужба Пентагона.

63 пакет допомоги від США

До нового пакета увійшли ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS, артилерійські боєприпаси, протитанкові системи, ракети й певна кількість броньованих машин HMMWV. “Сьогодні Міністерство оборони США оголосило про надання додаткової безпекової допомоги для задоволення критично важливих потреб України у сфері безпеки та оборони. Пакет надасть Україні додаткові можливості для задоволення її найнагальніших потреб, зокрема: засоби протиповітряної оборони; багатофункціональні радари для виявлення та протидії ворожій артилерії; протитанкові засоби” — йдеться в повідомленні Пентагона.

Нагадаємо, в червня президент США Джо Байден під час зустрічі з Володимиром Зеленським оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги на суму 225 мільйонів доларів. Озброєння було передано з наявних запасів США для якнайшвидшого надходження на фронт. Засоби із того пакета українська армія застосовувала для завдання ударів по загрозах всередині Росії, аби захистити Харків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності