• Головна
  • Війна
  • СБУ затримала російського агента, який шпигував за складами ЗСУ

СБУ затримала російського агента, який шпигував за складами ЗСУ

СБУ затримала російського агента, який шпигував за складами боєприпасів та озброєнням ЗСУ

Навесні 2024 року він вийшов на контакт з ФСБ через своїх родичів, які проживають в Росії та співпрацюють з російською спецслужбою

Служба безпеки України затримала російського агента, який у Вінниці шпигував за локаціями складів з озброєнням та боєприпасами ЗСУ, зараз він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Про це 2 серпня повідомила пресслужба СБУ.

Зловмисником виявився місцевий 40-річний менеджер, ідейний прихильник рашизму. Навесні 2024 року він вийшов на контакт з ФСБ через своїх родичів, які проживають в Росії та співпрацюють з російською спецслужбою.

Як встановили слідчі, агент під час розмов із друзями випитував потрібну йому інформацію. Також він намагався потоваришувати з місцевими жителями, які мали стосунок до військової служби. Регулярно об’їжджав місцевість та шукав місця розташування військових складів, пункти базування навчальних центрів Сил оборони та основні логістичні шляхи переправлення зброї. У разі отримання координат базування ЗСУ, він мав негайно повідомити про це окупантам, через анонімний чат у популярному месенджері для підготовки повітряного удару по цілях.

Контррозвідники СБУ завчасно викрила російського агента і затримали його у помешканні. Під час обшуку у нього вилучили мобільні телефони із доказами його діяльності на користь РФ. Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру державній зраді. Нині зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності