• Головна
  • Війна
  • Запеклі бої під Торецьком: український захисник розповів, як стримують наступ росіян

Запеклі бої під Торецьком: український захисник розповів, як стримують наступ росіян

Станіслав Краснов

Росіяни не шкодують піхоти

Росіяни не зайшли в Торецьк. Вони ще досить далеко від міста. Проте дуже важкі бої тривають у селах поблизу міста. Про це ефірі LVIV.MEDIA розповів молодший лейтенант 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади Станіслав Краснов.

“В самому Турецьку окупантів немає і я впевнений, що не буде”, — зазначив Станіслав Краснов у включенні з Торецька. Він також зазначив, що у місті немає також і ворожих ДРГ. Росіяни зараз перебувають на відстані приблизно за п’ять кілометрів від Торецька. Проте, саме місто зараз під постійними обстрілами.

“Торецьк постійно піддається обстрілам дуже потужним. Зокрема, артилерія працює постійно по Торецьку. КАБи по 500 кг, по 1000 кг і більше падають на багатоповерхівки у місті”, — зазначив військовий. Окрім того, місто наражається на постійні піхотні штурми.

“Піхотних штурмів дуже багато, вони дуже активні. Тут ситуація відрізняється тим, що вони використовують великі піхотні групи. Не так, як на попередніх напрямках, де ми стикалися, що там йшли великі піхотні групи, часто за підтримки техніки. Тут техніки майже немає, дуже рідко вона застосовується. Тут йдуть великою кількістю піхоти, десятки цих окупантів можуть просуватись по одному напрямку. І це постійно таке, вже понад місяць тут йдуть такі штурми, дуже активні, в будь-яку пору доби. І насправді все тримається тільки на мужності, на стійкості нашої піхоти, яка їх не пропускає до Торецька і далі”, — розповів Станіслав Краснов.

Військовий також зазначив, що ситуація поряд з містом дуже напружена і говорити про якусь стабілізацію не можна. “Лінія стабілізована тільки крайнім напруженням зусиль саме військових, які тут знаходяться. Якщо тут десь наші військові дадуть якусь слабину, то, безумовно, лінія буде прорвана. Тобто вони не зменшують свої зусилля по штурму і намагаються постійно прорвати нашу лінію оборони”, — зазначив військовий.

Станіслав Краснов також розповів, про штурми росіян: “Вони взагалі не цінують свою піхоту, кидають на самовбивчі штурми , забороняють відступати, розстрілюють тих, хто відступає, не евакуюють поранених. Поранених теж женуть вперед, але таким чином іноді їм вдається досягати певних успіхів”.

Військовий розповів, що кількісно окупанти під час штурмів переважають у кілька разів. “До десяти разів спокійно може переважати. Якщо по військовій науці мінімальна необхідна кількість переваги має бути в три рази, щоб штурм був успішний, то тут часто буває в десять разів переважає ворог своїми засобами, але все одно не вдається їм просунутися”, — зазначив Краснов.

Військовий розповів, що в армії росіян є й українці з тимчасово окупованих територій, яких мобілізували примусово: “Є ті, яких примусово мобілізували під страхом смерті, репресій, тримаючи в заручниках їхніх родичів. Але, на жаль, є ті, хто йде добровільно за гроші, є певна кількість, невелика, ідейних”.

“Коли починався великий штурм Торецька, то ключову роль грала приватна військова компанія, яка називалася “Ветерани”. Це якраз сепаратисти, які воюють проти нас з 2014 року, більшість — громадяни України з Донецька та з Луганська. І вони були кинуті перші й майже повністю були всі винищені. Тобто, вже не існує такої приватної військової кампанії “Ветерани”. А це все були громадяни України”, — розповів Станіслав Краснов.

“Росіяни не зупиняться і постійно, використовуючи українців, будуть вести далі свої загарбницькі окупаційні війни, як це було всю історію Російської імперії та Радянського Союзу. Так, коли росіяни прийдуть, вони не будуть питати, чи ти можеш воювати, чи не можеш, бо в тебе не буде іншого варіанту, якщо ти, звісно, виживеш”, — зазначив військовий.

Нагадаємо, у травні окупанти завдали авіаудару по двох багатоповерхівках у Торецьку. Двоє людей загинули.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності