• Головна
  • Війна
  • Росія під час обмінів повертає тіла військовополонених без органів

Росія під час обмінів повертає тіла військовополонених без органів

Військовий з прапором України

Ймовірно, що вилучені органи використовують для трансплантації

Родичі військовополонених захисників повідомляють, що Росія повертає тіла воїнів без внутрішніх органів. Про це 24 липня повідомив кореспондент Укрінформу із зустрічі в Анкарі представників родин військовополонених із Надзвичайним та Повноважним послом України в Туреччині Василем Боднаром.

“Ми отримуємо не тільки закатовані тіла, а тіла, які, на жаль, без органів. Тобто це підтверджує той факт, що чорний ринок трансплантології органів Російської Федерації працює. І, на жаль, працює з нашими військовополоненими”, - сказала дружина одного з військовополонених захисників Маріупольського гарнізону.

На зустрічі вона звернулася до Президента Туреччини з проханням підтримати створення змішаної медичної комісії, яка стежитиме за станом здоров'я як українських, так і російських військовополонених.

“Одна з основних вимог — це створити міжнародну медичну комісію, яка б досліджувала стан перебування наших військовополонених і допомагала їм боротися з проблемами зі здоров'ям… І це один з меседжів, який був донесений до турецької сторони”, - сказав посол України в Туреччині Василь Боднар.

Дипломат висловив сподівання, що Туреччина активно долучиться до допомоги членам родин військовополонених, щоб зібрати інформацію про їхніх рідних і домогтися обмінів.

Нагадаємо, 14 червня в Україну повернули тіла 254 загиблих захисників. Більшість з них загинули під час боїв на Донецькому напрямку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності