• Головна
  • Війна
  • Україна скликає екстрене засідання Ради безпеки ООН

Україна скликає екстрене засідання Ради безпеки ООН

Україна скликає екстрене засідання Ради безпеки ООН

Раду скликають через російські удари по цивільній інфраструктурі, зокрема по Охматдиту у Києві

Україна просить терміново скликати засідання Ради безпеки ООН через нові атаки Росії 8 липня. Окупанти випустили понад 40 ракет різних типів по Києву, Дніпру, Кривому Розі, Словʼянську та Краматорську. В столиці ракета влучила в дитячу лікарню “Охматдит”. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час брифінгу у Варшаві.

Внаслідок атаки загалом загинуло 28 людей, ще понад 100 — поранені

У понеділок, 8 липня, Росія завдала масштабних ударів по українських містах, внаслідок яких загинуло 28 мирних жителів, а ще 112 отримали поранення. За словами міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка російські війська атакували цивільні об'єкти — пошкоджено понад 50 будівель, серед яких житлові будинки, бізнес-центр і дві лікарні.

Найбільше постраждали Дніпропетровська область і Київ. У Дніпропетровській області загинуло 11 людей і 62 поранено. У столиці України загинуло 17 осіб, поранено 48. Ще двоє людей отримали поранення в Київській області. На місцях ударів продовжуються рятувальні роботи. Там працюють рятувальники, поліція та комунальні служби. Багато звичайних громадян також долучилися до допомоги постраждалим.

Крім того, Зеленський повідомив про посилення протиповітряної оборони України. Після підписання безпекової угоди з Польщею розробляється механізм, який дозволить польським силам збивати російські ракети і безпілотники у повітряному просторі України, якщо вони будуть випущені у напрямку Польщі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності