Бійці ЗСУ отримали 100 FPV-дронів від Дрогобиччини

Дрони

Закупівлю комплектуючих для цих дронів профінансували нідерландські волонтери

Ще сотню FPV-дронів для воїнів ЗСУ відправили волонтери з Дрогобиччини. Про це 24 червня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Дрогобицька районна військова адміністрація спільно з волонтерами БФ “КОЛО” передали 100 FPV-дронів, які розподілять між військовими підрозділами, відповідно до запитів.

Як зазначили в благодійному фонді, нідерландські волонтери з Protect Ukraine профінансували закупівлю компонентів для цих дронів з елементами для батарей, а волонтери навчального центру з підготовки операторів дронів “КОЛО” зібрали їх та протестували на готовність до подальшої експлуатації військовими.

“Для кожного підрозділу FPV-дрони є вкрай важливими, адже при своїй відносно не великій вартості, вони можуть знищувати броньовану ворожу техніку за мільйони доларів”, — зазначив перший заступник начальника Дрогобицької РВА Роман Шлярп.

Нагадаємо, 21 червня в межах благодійного проєкту “Пташки перемоги“ військовим зі Львівщини передали ще 730 безпілотників. Серед них є дрони-камікадзе та дрони MAVIC у різних комплектаціях. Загальна кількість безпілотників, які з початку існування “Перемоги“ передали на користь ЗСУ, перевищила 9 тисяч.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності