• Головна
  • Війна
  • ГУР розкрило імена вбивць українських військовополонених під Роботиним

ГУР розкрило імена вбивць українських військовополонених під Роботиним

Воєнні злочинці

Вони також можуть бути причетні до вбивства ще кількох українських військовополонених

ГУР ідентифікувало імена убивць чотирьох українських військовополонених. Про це 19 червня повідомили у Головному управлінні розвідки МО України.

У другій половині травня 2024 року поблизу Роботиного Запорізької області росіяни розстріляли українських військовополонених. Страту зафіксували на відео. Коли четверо українських військових з піднятими руками без зброї здаються в полон, росіяни змушують їх лягти долілиць та впритул розстрілюють.

Фахівці ГУР МО України встановили причетних до воєнного злочину. Ними виявились російські загарбники, які входили до складу штурмової групи 70-го мотострілецького полку (в/ч 71718) 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї армії південного округу Збройних сил Росії. Пункт постійної дислокації цієї військової частини розташований у місті Шалі (Чечня, Росія).

На момент страти українських військовополонених під Роботиним 70 мотострілецьким полком командував 33-річний підполковник Абаєв Юрій Маірбєковіч, позивний “Буйвол”.

До воєнного злочину також причетні військовослужбовці 70-го мотострілецького полку російської окупаційної армії:

  • 29-річний капітан Нагорний Дмитро Олегович ― командир 2-го батальйону;
  • 27-річний старший лейтенант Абуталімов Темірлан Умарович ― командир 1-ї штурмової роти;
  • 27-річний лейтенант Бєков Заур Сергійович ― командир 3-ї штурмової роти;
  • 25-річний старший лейтенант Імагазалієв Юсуп Пайзулаєвич  ― командир 6-ї штурмової роти.

Ці російські воєнні злочинці також можуть бути причетні до вбивства ще кількох українських військовополонених пізніше у травні 2024 року. Про це, зокрема, свідчать отримані радіоперехоплення розмови окупантів із 70-го полку Збройних сил РФ, під час якої один із російських командирів штурмової роти віддає наказ своїм підлеглим розстріляти  українських військових.

Нагадаємо, прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з українськими військовополоненими на харківському напрямку. Російські військові завдавали українським бійцям тілесних ушкоджень, а також імітували страту, стріляючи з автоматичної зброї біля голови одного з військовополонених. Окупанти також застосовували до українських оборонців психологічний тиск, змушуючи співати гімн СРСР.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності