• Головна
  • Війна
  • У застосунку Резерв+ зʼявився QR-код обліково-військового документа

У застосунку Резерв+ зʼявився QR-код обліково-військового документа

У застосунку Резерв+ зʼявився QR-код обліково-військового документа

Відсканувавши QR-код, уповноважені органи можуть перевіряти його чинність

У вівторок, 18 червня, в застосунку Резерв+ зʼявився електронний військово-обліковий документ, який має таку ж юридичну силу, як паперовий. Його можна просканувати за допомогою QR-коду, щоб перевірити дані військовозобовʼязаного. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Нові функції застосунку

Відтепер Резерв+ прирівнюється до звичайного паперового документа військовозобовʼязаного. Щоб отримати електронний військово-обліковий документ, потрібно авторизуватись у застосунку Резерв+ та оновити дані щодо себе. “Відсканувавши QR-код, уповноважені органи можуть перевіряти його чинність й отримати усю необхідну інформацію”, — йдеться у повідомленні Міноборони.

Також у застосунку зʼявилась можливість виправити свої дані онлайн. Це можливо у двох випадках:

  • Для військовослужбовців, які воюють, але досі не на обліку або для тих військових, чий актуальний статус не відображався у реєстрі Оберіг.
  • Для усіх військовозобов'язаних, хто отримав сповіщення в застосунку Резерв+, що їх дані не знайдено.

До слова, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що у застосунку “Дія” запровадять електронне бронювання працівників критично важливих підприємств. Керівник через Дію подаватиме списки працівників та електронну заяву. Система автоматично перевірить дані в реєстрах і за годину видасть результат. Підтвердження бронювання з'явиться у кабінеті керівника та застосунку "Резерв+" працівника. Можливість отримати паперове підтвердження також буде збережене.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності