• Головна
  • Війна
  • США виділять 1,5 млрд доларів Україні на енергетику і гуманітарну допомогу

США виділять 1,5 млрд доларів Україні на енергетику і гуманітарну допомогу

США виділять 1,5 млрд доларів Україні на енергетику і гуманітарну допомогу

Про пакет допомоги оголосила віцепрезидент США у рамках Глобального саміту миру

У суботу, 15 червня, віцепрезидент Сполучених штатів Америки Камала Гарріс оголосила, що США нададуть Україні понад 1,5 млрд доларів на підтримку енергетичної інфраструктури й гуманітарну допомогу. Про це Камала Гарріс заявила на Глобальному саміті миру і зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє пресслужба Білого дому.

Енергетика і гуманітарна допомога

Агентство США з міжнародного розвитку USAID виділить 500 млн доларів на фінансування енергетичної допомоги, а також перенаправить 324 млн доларів раніше оголошених коштів на екстрені енергетичні потреби України. “Це фінансування відновить енергетичну інфраструктуру, пошкоджену війною, розширить виробництво електроенергії, заохотить інвестиції приватного сектору та захистить енергетичну інфраструктуру”, — зазначається у повідомленні.

Також понад 379 млн доларів США виділять для нагальних потреб біженців, внутрішньо переміщених осіб і громад, які постраждали від війни вчиненої Росією. “Ця підтримка охоплює продовольчу допомогу, медичні послуги, житло, а також послуги з водопостачання, санітарії та гігієни для мільйонів вразливих українців усередині країни та в регіоні. Допомога також передбачає підтримку комплексних заходів із захисту, щоб дати змогу сім'ям відновити дохід і задовольнити свої основні потреби”, — повідомили в Білому домі.

Держдеп США у співпраці з Конгресом також має виділити ще 300 млн доларів, щоб допомогти у сфері цивільної безпеки для України. Мова про рятувальне обладнання для українських прикордонників та правоохоронців. "Ця підтримка допоможе їм безпечно працювати на передовій лінії війни, захищаючи територію України, рятуючи мирних жителів, які зазнали атак РФ. Захищаючи критичну інфраструктуру і розслідувати понад 120 тис. зареєстрованих випадків воєнних та інших злочинів", - наголосили у Білому домі.

Нагадаємо, 15 червня у Швейцарії розпочався Глобальний саміт миру, який триватиме два дні. На саміт приїхали представники близько 100 країн та міжнародних організацій з усього світу для обговорення миру в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності