• Головна
  • Війна
  • На фронті загинув керівник “Добровольчого корпусу ОУН” Микола Коханівський

На фронті загинув керівник “Добровольчого корпусу ОУН” Микола Коханівський

На фронті загинув керівник “Добровольчого корпусу ОУН” Микола Коханівський

Під час Революції гідності він очолив одну із сотень Самооборони Майдану, сформовану переважно з членів ОУН

Під Вовчанськом загинув лідер "Добровольчого руху ОУН" Микола Коханівський. Інформацію про це поширили користувачі соцмереж. Інформацію про загибель Коханівського 10 червня підтвердив колишній народний депутат Олесь Доній.

Микола Коханівський — відомий діяч українського націоналістичного руху. Широкому загалу став відомий після того, як разом із групою однодумців пошкодив пам’ятник Леніну на Бессарабській площі в Києві. Проти нього правоохоронці порушили кримінальне провадження, яке завершилося у 2013 році його засудженням до трьох років умовного ув’язнення.

Під час Революції гідності Коханівський очолив одну із сотень Самооборони Майдану, сформовану переважно з членів ОУН, до якої на той час належав і сам Коханівський. У липні 2014 року він очолив добровольчий батальйон ОУН, який вирушив воювати на Донбас. Бійці батальйону дислокувалися в селищі Піски та захищали Донецький аеропорт.

.У 2016 році Коханівський та його громадська організація ініціювали регулярні масові акції прямої дії щодо московських фінансових установ: "Сбербанку Росії" та "Альфабанку".

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності