• Головна
  • Війна
  • Внаслідок російського обстрілу Нікопольщини загинув 70-річний чоловік

Внаслідок російського обстрілу Нікопольщини загинув 70-річний чоловік

Зруйнований будинок внаслідок російської атаки.

Керовану авіаційну ракету і БПЛА росіяни запускали з Курська та окупованого Криму

У ніч з 7 на 8 червня  Сили оборони України збили російську керовану авіаційну ракету Х-59 та дев'ять ударних безпілотників типу Shahed. Про це у Telegram повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

З його слів, російські війська атакували Україну керованою авіаційною ракетою Х-59 із Курської області та здійснили пуски 13 ударних БПЛА типу Shahed-131/136 з районів Курська і кримського мису Чауда. Відбиваючи атаку, розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України та засоби РЕБ Повітряних сил збили дев’ять дронів Shahed і ракету Х-59 у межах Харківської, Запорізької, Полтавської та Дніпропетровської областей.

Відомо про людські жертви та руйнування на Дніпропетровщині, про що повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. "Вночі оборонці неба збили над областю два "шахеди" — у Дніпровському та Синельниківському районах. Продовжувалися атаки на Нікопольщину. Ворог застосовував дрони-камікадзе й артилерію. Під ударом — Нікополь, Мирівська, Марганецька та Червоногригорівська громади", — написав чиновник.

За словами голови ОВА, у Червоногригорівській громаді ворожий артобстріл обірвав життя 70-річного чоловіка. Також в районі обстрілом ушкоджені комунальне підприємство, інфраструктурний об’єкт, адмінбудівля. Зруйнована приватна оселя, ще 5 зазнали пошкоджень. Зруйнована приватна оселя, ще 5 – понівечені. Побиті 2 дачні будинки, 2 господарські споруди й стільки ж будівель, що не експлуатувалися. Зачепило лінії електропередач", — зазначив начальник ОВА.

Наслідки обстрілу ще уточнюються.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності