• Головна
  • Війна
  • 90% українських рятувальників та поліцейських отримали бронь від мобілізації

90% українських рятувальників та поліцейських отримали бронь від мобілізації

Рятувальники

Працівники, яких не забронювали, матимуть вибір куди мобілізуватись

Уряд прийняв рішення забронювати 90% особового складу Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та Національної поліції. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко у п’ятницю, 7 червня.

Як йдеться в повідомленні, кількість військовозобов'язаних працівників ДСНС та Нацполіції, які підлягають бронюванню, може становити понад 50% за окремим рішенням Міністра оборони на підставі звернення Міністра внутрішніх справ. “Відповідно прийнято узгоджене рішення про бронювання 90% особового складу ДСНС та Нацполіції,” — зазначив Ігор Клименко. Решта 10% співробітників ДСНС матимуть вибір мобілізуватися до лав ЗСУ, Нацгвардії або Держприкордонслужби. Аналогічно 10% поліцейських зможуть долучитися до бригади "Лють" або новостворених бойових бригад Нацполіції.

Пожежників забронюють у повному складі

Рятувальники оперативних підрозділів — пожежні, сапери, хіміки, інженери тощо — будуть заброньовані в повному складі. “Це рішення не вплине на оперативність та ефективність роботи ДСНС,” — додав Клименко.

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації повідомив, що бронювати працівників критично важливих підприємств можна буде онлайн у “Дії”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності