• Головна
  • Війна
  • Побої та імітація страти: росіяни жорстоко поводилися з українськими полоненими на Харківщині

Побої та імітація страти: росіяни жорстоко поводилися з українськими полоненими на Харківщині

Жорстоке поводження з полоненими

Окупанти також застосовували до українських оборонців психологічний тиск, змушуючи співати гімн СРСР

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з українськими військовополоненими на харківському напрямку. Про це 3 червня повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Під час моніторингу соцмереж, прокурори виявили відео, на якому зафіксовано жорстоке поводження з українськими військовими з боку окупантів на харківському напрямку. На відео зафіксовано, як російські військові завдають українським бійцям тілесних ушкоджень, а також імітують страту, стріляючи з автоматичної зброї біля голови одного з військовополонених. На відеоролику окупанти також застосовують до українських оборонців психологічний тиск, змушуючи співати гімн СРСР.

Такі дії є порушенням Женевських конвенцій, згідно з якими військовополонені мають право на гуманне ставлення, йдеться у повідомленні Офісу Генерального прокурора. Зараз вживають заходи, спрямовані на встановлення потерпілих та військовослужбовців збройних сил Росії.

Нагадаємо, Росія незаконно утримує у полоні 403 українських жінок. Багато з них — цивільні особи, а не військовополонені.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності