• Головна
  • Війна
  • Нічна атака по Харкову: ракета влучила у п’ятиповерхівку, є загиблі

Нічна атака по Харкову: ракета влучила у п’ятиповерхівку, є загиблі

Обстріл Харкова

Загалом пошкоджено понад 20 багатоповерхових житлових будинків та зруйновано приватне підприємство

У ніч на п’ятницю, 31 травня, російські війська завдали ракетного удару по Харкову, використовуючи ракети типу С-300 та С-400. Одна з ракет влучила в п'ятиповерховий житловий будинок, внаслідок чого виникла пожежа. Станом на 10:15 деблокували з-під завалів зруйнованого будинку ще тіла загиблих. Загалом вже п’ятеро загиблих. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Серед постраждалих — медик, поліцейський та двоє 12-річних дітей

Обстріл вівся з території Бєлгородської області Росії. За даними прокуратури, у місті було зафіксовано 5 влучань. Росіяни цілили виключно у цивільну інфраструктуру у Новобаварському районі міста. В результаті обстрілу там зруйновано п'ятиповерховий будинок та пошкоджено ще 20 житлових будівель. Загинуло троє мирних жителів та щонайменше 25 людей постраждало, серед яких двоє 12-річних дітей. Постраждали також медик екстреної допомоги та поліцейський, які прибули на місце події для надання допомоги.

Окупанти застосували тактику подвійного удару, завдавши повторного удару в той час, коли на місці вже працювали рятувальні служби. Всі пошкодження лише по цивільній інфраструктурі. Тривають роботи з ліквідації наслідків обстрілу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності