• Головна
  • Війна
  • Польща дозволила Україні бити своєю зброєю по території Росії

Польща дозволила Україні бити своєю зброєю по території Росії

Польща дозволила Україні бити своєю зброєю по території Росії

Польська зброя не має обмежень з застосування — заступник міністра оборони Польщі

Заступник міністра оборони Польщі Цезарій Томчик заявив, що Україна може завдавати ударів по території РФ зброєю польського виробництва. Про це він зазначив в ефірі Radio Zet, 28 травня.

Польща не має жодних заперечень

Цезарій Томчик, на запитання журналістів, відповів, що Україна має право оборонятись так, як вважає за потрібне. “Українці можуть воювати так, як хочуть, і це дуже-дуже важливий аспект цієї допомоги. На Україну напали, Україна має право захищатися так, як вважає за потрібне. Я вважаю, що західні країни також мають зняти такі обмеження”, — розповів посадовець в інтервʼю.

Також заступник міноборони зауважив, що наразі Польща не обговорює відправлення своїх військ в Україну, але в майбутньому, залежно від ситуації, це питання може постати.

Нагадаємо, між країнами ЄС та НАТО триває дискусія щодо дозволу бити західним озброєнням по території Росії. Зокрема у США група законодавців вимагає від Міністерства оборони дозволити Україні завдавати ударів із застосуванням американської зброї. Парламентська Асамблея НАТО теж закликала уряди своїх країн надати Україні дозвіл бити західною зброєю по території Росії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності