• Головна
  • Війна
  • У Хмельницькому суд дозволив ще 50 в’язням перейти на службу у Нацгвардію

У Хмельницькому суд дозволив ще 50 в’язням перейти на службу у Нацгвардію

Хмельницький міськрайонний суд  задовольнив усі 50 клопотань про звільнення засуджених від відбування покарання для проходження військової служби

Більшість добровольців — молоді чоловіки, здебільшого засуджені за крадіжки

Хмельницький міськрайонний суд задовольнив усі 50 клопотань про умовно-дострокове звільнення засуджених від відбування покарання для проходження військової служби. Про це 23 липня повідомила пресслужба суду.

Усі в’язні відбували покарання в Райковецькій виправній колонії №78. Їхні подання розглядалися у відкритих судових засіданнях в режимі відео конференцій, під час яких судді могли поспілкуватися із засудженими. В’язні виявили бажання добровільно перейти на військову службу.

Як розповідали деякі засуджені чоловіки, вони готові були захищати країну ще під час розгляду їхніх справ у судах, однак на той час законодавством така можливість ще не була передбачена. Водночас зі слів засуджених, у виправній колонії є чимало осіб, які не бажають умовно-достроково звільнятися в такий спосіб.

Переважна більшість добровольців — молоді чоловіки, здебільшого засуджені за крадіжки. Під час судових засідань вони заявили, що не мають спеціальних навичок для проходження військової служби, але висловили впевненість, що зможуть їх опанувати досить швидко. Багато засуджених під час відео конференцій вказали на те, що через війну загинули їхні рідні та близькі, у тому числі ті, хто брав участь в обороні України, що служить для них додатковою мотивацією.

Також суд встановив над чоловіками адміністративний нагляд терміном на 1 рік, але не довше ніж до їх звільнення з військової служби. Такий нагляд будуть здійснювати командири військової частини, при яких ті проходитимуть військову службу за контрактом. Серед обмежень для умовно-достроково звільнених – заборона перебувати поза межами місця дислокації військової частини та виїжджати в особистих справах без дозволу командира.

Нагадаємо, що 21 травня Хмельницький міськрайонний суд ухвалив перші рішення щодо мобілізації засуджених.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності