• Головна
  • Війна
  • Служитимуть у Нацгвардії: На Хмельниччині звільнили перших в’язнів, які погодилися піти на фронт

Служитимуть у Нацгвардії: На Хмельниччині звільнили перших в’язнів, які погодилися піти на фронт

Хмельницький міськрайонний суд

Двоє звільнених в’язнів служитимуть у підрозділах Національної гвардії України

Хмельницький міськрайонний суд ухвалив перші рішення щодо мобілізації засуджених. Про це 22 травня повідомила пресслужба суду.

21 травня Хмельницький міськрайонний суд розпочав розгляд перших подань установ Державної пенітенціарної служби України, що діють в області, про умовно-дострокове звільнення засуджених від відбування покарання для проходження військової служби та встановлення адміністративного нагляду відносно них.

Зокрема, суд у режимі відеоконференції розглянув дві справи в’язнів, які виявили бажання служити за контрактом. Це чоловіки 24 і 43 років, мешканці Хмельниччини, засуджені за крадіжки перед війною, у жовтні та листопаді 2022 року відповідно на 4 роки і 9 місяців та на 5 років і 5 місяців. Як зазначається в ухвалах, кожен із чоловіків придатний до військової служби за станом здоров’я, пройшов професійно-психологічний відбір, має достатній рівень фізичної підготовки.

Клопотання кожного засудженого підтримали прокурор та представник Хмельницького слідчого ізолятора. Ці клопотання суд задовольнив та зобов’язав пенітенціарний заклад невідкладно, але не пізніше 24 годин після набрання ухвал законної сили, умовно-достроково  звільнити чоловіків від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом.

Звільнені в’язні служитимуть у підрозділах Національної гвардії України. Згідно з постановою суду, над чоловіками будуть здійснювати адміністративний нагляд  командири військової частини. Триватиме цей адміннагляд один рік, але не довше ніж до їх звільнення з військової служби. Серед обмежень – заборона перебувати поза межами місця дислокації військової частини та виїжджати в особистих справах без дозволу командира. Також у пресслужбі додали, що триває розгляд ще 50 подібних подань.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності