• Головна
  • Війна
  • На Харківщині правоохоронці розслідують розстріл росіянами жінки з інвалідністю

На Харківщині правоохоронці розслідують розстріл росіянами жінки з інвалідністю

Розстріляна росіянами жінка

Окупанти розстріляли жінку у прикордонному Вовчанську

На Харківщині правоохоронці розслідують порушення російськими окупантами законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Про це 21 травня поінформував Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, 15 травня 2024 року 70-річний чоловік разом з дружиною вирішили самостійно евакуюватись з Вовчанська. До них вирішив приєднатись ще один житель міста. Чоловік знайшов колісне крісло та посадив у нього дружину, тому що у неї вже тривалий час були проблеми із ногами. Втрьох вони рушили у напрямку Харкова.

Коли мирні жителі були поруч з місцевою лікарнею, окупанти відкрили по них вогонь. Чоловік, який приєднався до подружжя, та жінка загинули на місці. 70-річному потерпілому вдалось врятуватися та дійти до околиць Вовчанська, де його зустріли українські військові й відвезли до Харкова. Чоловік не зміг навіть забрати тіло своєї дружини, оскільки у механічній частині коляски застрягли гілки і її неможливо було зрушити з місця.

Наразі чоловік перебуває в безпеці, прокурори його допитали. Він розповів, що російські військові відкрили по них вогонь з пʼятиповерхівки, яку вони зайняли. Слідство триває. Прокурори разом з іншими правоохоронцями встановлюють особи кожного російського військового, який чинить звірства на Харківщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності