• Головна
  • Війна
  • Військовий облік для чоловіків за кордоном: нові правила

Військовий облік для чоловіків за кордоном: нові правила

Військовий

У військовозобов’язаних українців, які зараз за кордоном, є 30 днів, щоб особисто з'явитись до ТЦК

Військовозобов'язані чоловіки, яких зняли з військового обліку через виїзд за кордон на строк понад 3 місяці, мають особисто приїхати в Україну та прийти до 16 червня в ТЦК, щоб стати на військовий облік. Це передбачено постановою Кабміну №563, яка набула чинності 16 травня.

У постанові наголошують, що чоловіки, які перебувають за кордоном, підлягають військовому обліку на тих же засадах, що і чоловіки в Україні. "Громадяни України, які були зняті з військового обліку у зв'язку з вибуттям за межі України на строк понад 3 місяці, зобов'язані протягом 30 днів з дня набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 року No 563 стати на військовий облік шляхом особистого прибуття до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, відповідних підрозділів розвідувальних органів за їх вибором", – ідеться у постанові.

Крім того, закордонні дипломатичні установи будуть здійснювати інформування призовників віком від 18 до 25 років, які перебувають на постійному або тимчасовому консульському обліку.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності мобілізаційний закон. Деякі з його положень почнуть свою дію протягом трьох місяців з цієї дати. 17 травня президент України Володимир Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за ухилення від військового обліку та інші порушення правил мобілізації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності