• Головна
  • Війна
  • Бригади ЗСУ на Сумщині готуються до наступу росіян

Бригади ЗСУ на Сумщині готуються до наступу росіян

Російські окупанти готуються до наступу на Сумщину

Водночас на Харківщині зона бойових дій розтяглась на майже 70 кілометрів

Російські військові збираються напасти на прикордоння Сумської області. Воїни ЗСУ, які перебувають на Сумщині, готуються до захисту своїх позицій, повідомив Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у п’ятницю, 17 травня.

Росіяни намагаються захопити Вовчанськ

Після того, як росіяни розпочали новий наступ на Харківщину, зона активних бойових дій в області розтяглася на майже 70 кілометрів. За словами Олександра Сирського, таким чином вороги намагаються змусити ЗСУ задіяти додаткові бригади з резерву для відбиття атаки. Основні сили окупантів зосередилися на напрямкові Стрілеча — Липці та на захопленні Вовчанська.

“З цією метою противник створив і значно посилив оперативно-тактичне угруповання військ Сєвєр, до складу якого увійшли бойові частини 6 армії, 11 та 44 армійських корпусів. Противник розпочав наступ значно раніше запланованого терміну, коли помітив перекидання наших військ, однак, йому не вдалось прорвати нашу оборону“, — розповів Головнокомандувач ЗСУ.

ЗСУ готуються до захисту позицій на Сумському напрямку

Водночас він зазначив, що росіяни готуються до нападу на Сумську область. Через це Олександр Сирський відвідав військових ЗСУ, які перебувають на цьому напрямку. За словами Головнокомандувача, захисники активно готуються до відбиття ворожих атак.

“Ми розуміємо, що попереду будуть важкі бої, і ворог до цього готується. Ми повинні не допустити подальшого просування ворожих військ стійким утриманням займаних рубежів та позицій, завдати їм максимальних втрат, а також створити умови для розгрому окупантів діями мобільних штурмових груп та підрозділів атаками у фланг і тил із різних напрямків”, — написав Олександр Сирський.

Нагадаємо, росіяни окупували п’ять населених пунктів на Харківщину 10 травня. Після цього Володимир Зеленський повідомив, що Україна продовжує нарощувати свої сили на Харківському напрямку, а також по всій лінії фронту. 12 травня росіяни окупували п’ять населених пунктів на прикордонні Харківщині. Також вороги задіяли п’ять бригад, щоб захопити прикордонне місто Вовчанськ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності