• Головна
  • Війна
  • Під час евакуації росіяни обстріляли Харківщину: поранений голова Вовчанської міськадміністрації

Під час евакуації росіяни обстріляли Харківщину: поранений голова Вовчанської міськадміністрації

Тамаз Гамбарашвілі

Росіяни вдарили по місцю, де у Вовчанській громаді проводили роботи з евакуації

Росіяни завдали ударів касетними боєприпасами по селу Вовчанської громади. Про це 16 травня повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

“Посеред білого дня, коли від обстрілів рятуються десятки людей, працюють волонтери та цивільні екстрені служби”, — написав Олег Синєгубов на своїй сторінці у Telegram.

Внаслідок обстрілу постраждали пʼятеро людей: двоє медиків, двоє водіїв, а також зазнав поранень начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі.

Один з медиків, які були поранені внаслідок обстрілу Росією Вовчанської громади, перебуває у тяжкому стані, інші четверо поранених — стабільні, про це написало “Суспільне. Харків”, посилаючись на слова директора центру екстреної меддопомоги Харківщини Віктора Забашти. У всіх діагностували осколкові поранення

Росіяни вдарили по місцю, де у Вовчанській громаді проводили роботи з евакуації, били з РСЗВ, повідомив керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко.

“В результаті поранені четверо працівників служби 103, які в цей час надавали допомогу громадянам, голову місцевої військової адміністрації Тамаза Гамбарашвілі. На щастя, поранення легкі, однак отримали осколкові ураження і контузії. Били виключно з метою вразити цивільне населення, адже не було таємницею, що в цьому місці перебуває саме цивільне населення “, — сказав Тимошко.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України повідомило про перші розстріли цивільних мешканців Вовчанська, на півночі Харківщини. У північній частині Вовчанська, де частково перебували окупанти, місцеві мешканці не могли евакуюватись. Російські військові викрадали та заганяли місцевих до підвалів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності