• Головна
  • Війна
  • Стало відомо про перші розстріли армією РФ цивільних на Харківщині

Стало відомо про перші розстріли армією РФ цивільних на Харківщині

МВС стало відомо про перші розстріли цивільних російськими військовими у Вовчанську

Російські військові не дозволяють місцевим мешканцям евакуйовуватися

Міністерство внутрішніх справ України повідомило про перші розстріли цивільних мешканців Вовчанська, що на півночі Харківщини. Попри те, що армія РФ намагається повністю захопити місто, Сили оборони успішно відбивають атаку. Про це 16 травня повідомив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко на своєму Telegram каналі.

Не дають евакуйовуватись і заганяють у підвали

За словами Ігоря Клименка, у північній частині Вовчанська, де частково перебували окупанти, місцеві мешканці не могли евакуюватись. Російські військові викрадали та заганяли місцевих до підвалів.

До сьогоднішнього дня на тій ділянці також тривала евакуація. За оперативною інформацією, російські військові, які намагалися закріпитись у місті, не дозволяли місцевим мешканцям евакуйовуватися: людей почали викрадати та зганяти до підвалів. Відомо про перші розстріли цивільних російськими військовими. Зокрема, один із мешканців Вовчанську намагався втекти пішки, відмовився виконувати команди загарбників – росіяни його вбили" — йдеться в повідомленні міністра.

До слова, вранці, 16 травня, Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що плани росіян якомога глибше проникнути у Вовчанськ та здобути там опору — зупинені. Російські військові знаходяться під вогневим контролем української армії. Ситуація під контролем.

Також, Президент України Володимир Зеленський 16 травня провів Ставку в Харкові. Зеленський заслухав доповіді військових керівників та обласної влади. “Станом на сьогодні ситуація на Харківщині загалом контрольована, наші воїни завдають окупанту відчутних втрат. Але напрямок залишається вкрай складним – посилюємо наші підрозділи” — йдеться у повідомленні Президента

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності