• Головна
  • Війна
  • Грошове забезпечення та соціальні виплати військовослужбовцям ЗСУ: оновлена інформація на 2024 рік

Грошове забезпечення та соціальні виплати військовослужбовцям ЗСУ: оновлена інформація на 2024 рік

Грошове забезпечення та соціальні виплати військовослужбовцям ЗСУ

Усі військовослужбовці в Україні мають отримувати грошові виплати. Однак виплати різні та мають певні особливості. Ми розглянемо основні види виплати військовим 2024 року та їхні умови.

Основні види виплат

100 000 гривень

  • Таку суму виплат отримують військовослужбовці, які перебувають на нулі та проводять операції з безпеки та оборони в зоні воєнних дій або на тимчасово окупованих територіях України. Виплати також надаються сім'ям військовополонених та тих військових, котрі зникли безвісти. Крім того, ці виплати покривають реабілітацію військовослужбовців, котрі отримали на війні поранення та лікуються після отриманих травм.

50 000 гривень

  • Військовослужбовці, які беруть участь у бойових діях у структурах військового управління, штабах або тактичних групах, отримують компенсацію в розмірі п’ятдесяти тисяч гривень. Вона орієнтована на посади, пов’язані зі стратегічним управлінням силами. Навіть якщо військові підрозділи на передовій здійснюють оперативне управління, виплати військовим можуть здійснюватися поза зоною бойових дій.

30 000 гривень (виплати військовим в тилу)

  • За виконання бойових або спеціальних завдань передбачається винагорода в розмірі тридцяти тисяч гривень як третій тип виплат. Військовослужбовці Сил оборони держави, резерву головнокомандувача ЗСУ та інших військових формувань мають право на цю виплату. Виплата поширюється на протиповітряну оборону, захист інфраструктури та координацію операцій військових сил. Винагорода виплачується пропорційно часу, проведеному на виконанні завдань, як третина від загальної суми за десять днів роботи.

Додаткові 70 000 гривень

  • Четвертий тип виплат становить сімдесят тисяч гривень бонусу для військових, котрі на передовій (на нулі). Виплати надаються поліцейським, розвідникам, службам безпеки, нацгвардії, прикордонникам, службам спецзв'язку і транспорту. Ці виплати призначені для тих, хто перебуває на передовій.

Доплати інструкторам та курсантам війскових закладів

  • П'ятий вид виплат передбачає надання інструкторам у навчальних військових частинах зарплату від п'ятнадцяти до тридцяти тисяч грн.
  • Для курсантів військових навчальних закладів передбачено шостий вид виплат, який становить дві тисячі триста п'ятдесят грн.

Бонус за знищену техніку

Військовослужбовці, які успішно знищують ворожу техніку під час бойових дій, отримують додаткові виплати. Розмір виплат залежить від типу знищеної техніки:

12 180 грн - за знищення військового автомобіля.

  • 40 000 грн - за знищення бойової броньованої машини (ББМ).
  • 48 720 грн - за знищення танка.
  • 100 000 грн - за знищення літака.
  • 100 000 грн - за знищення вертольота.
  • 240 000 грн - за знищення корабля.

Для того, щоб отримати ці виплати, необхідно підтвердити факт знищення техніки в бойових діях, використовуючи фотографії або відеозаписи.

Соціальні виплати військовим під час лікування

Військовослужбовці ЗСУ мають право на різноманітні соціальні виплати в разі поранення, травми, контузії або каліцтва, отриманих у бою. Ці виплати допомагають забезпечити фінансову підтримку та реабілітацію постраждалих.

Основні види соціальних виплат

  1. Для військових передбачена повна виплата заробітної плати. Вона становить їхній оклад, який є останньою зарплатою в період хвороби та відновлення. Якщо лікування триває понад чотири місяці, необхідно підтримувати контакт зі своїм командиром і повідомити, що лікування продовжується. Це необхідно для збереження платежів.
  2. Підвищення виплат для військових 2024 року: військовослужбовці, які проходять лікування та реабілітацію, а також відпустку для відновлення здоров'я в разі важкого поранення отримують по сто тисяч гривень щомісяця. Розрахунок проводиться виходячи з кількості днів, які необхідні для відновлення здоров'я.
  3. Військовослужбовець, який отримав поранення і втратив працездатність або став інвалідом, може отримати одноразову допомогу. Розмір виплати визначає медична комісія, залежно від ступеня втрати працездатності, групи інвалідності та прожиткового мінімуму.

За даними Міністерства соціальної політики, з січня 2024 року прожитковий мінімум для працездатного населення в Україні становитиме три тисячі двадцять вісім гривень. Порядок виплати в разі повної втрати працездатності: - максимальна сума виплат становить двісті одинадцять тисяч дев'ятсот шістдесят гривень.

Розмір виплат при інвалідності

Якщо ви отримали поранення на полі бою (виплати військовим за поранення):

  • Один мільйон двісті одинадцять тисяч двісті гривень - виплачується при встановленні першої групи інвалідності. 
  • Дев'ятсот вісім тисяч чотириста гривень - виплачується при встановленні другої групи інвалідності. 
  • Сімсот п'ятдесят сім тисяч гривень - виплачується при встановленні третьої групи інвалідності.

Якщо під час служби ви отримали травму або захворювання (не на фронті):

  • Триста шістдесят три тисячі триста шістдесят гривень виплачується при встановленні першої групи інвалідності.
  • Двісті сімдесят дві тисячі п'ятсот двадцять гривень виплачується при встановленні другої групи інвалідності.
  • Двісті одинадцять тисяч дев'ятсот шістдесят гривень виплачується при встановленні третьої групи інвалідності.

Повні суми виплати військовим при пораненні та інвалідності можна знайти на цьому сайті armyinform.com.ua.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності