• Головна
  • Війна
  • Українському захиснику пересадили серце, яке збереглося завдяки новітній консервації

Українському захиснику пересадили серце, яке збереглося завдяки новітній консервації

Операція з пересадки серця.

Попри тривалу ішемію, трансплантоване серце запрацювало відразу

В Інституті серця МОЗ України провели 99-ту трансплантацію за останні три роки. Цього разу пересадили серце захиснику України, який отримав ускладнення після перенесеної пневмонії. Про це йдеться в повідомленні Інституту серця від 8 травня.

Донорське серце транспортували з Сум п’ять годин завдяки інноваційній методиці консервації, яку українські медики опанували під час стажування у США. Як наголошується в дописі, попри тривалу ішемію, пересаджене серце запрацювало відразу.

Тепер ми зможемо рятувати ще більше життів. Для нас велика честь і гордість дарувати нашим героям, які жертвують собою заради країни, другий шанс на повноцінне життя. Низький уклін сімʼї донора!”, — зазначили в Інституті серця МОЗ України.

Вчора наша команда провела 99-ту☝🏻трансплантацію серця захиснику України, який отримав ускладнення після перенесеної пневмонії.Донорське серце транспортували з Сум 5 годин завдяки інноваційній методиці консервації, яку ми опанували під час стажування у США.Але не зважаючи на довгу ішемію, пересаджене серце запрацювало одразу! Тепер ми зможемо рятувати ще більше життів 🙏🏻Для нас велика честь і гордість дарувати нашим героям, які жертвують собою заради країни, другий шанс на повноцінне життя ✨Низький уклін сімʼї донора!🫶🏻Щира подяка нашим колегам із КНП "Центральна міська клінічна лікарня" Сумської міської ради 🤝Команда Інститут серця МОЗ УкраїниБорис Тодуров Официальная страница, Гаврил Ковтун, Софія Чайковська, Антон Шпачук, Василь Шмирко, Христина Палига, Наталія Галкіна, Ірина Гринченко

Posted by Інститут серця МОЗ України on Wednesday, May 8, 2024

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності