• Головна
  • Війна
  • Начальник штабу РДК розповів про хід операції на території Росії

Начальник штабу РДК розповів про хід операції на території Росії

Начальник штабу Російського добровольчого корпусу "Фортуна"

Розмова із начальником штабу Російського добровольчого корпусу “Фортуною” про хід операції на території Росії

Начальник штабу Російського добровольчого корпусу "Фортуна" вийшов на зв'язок із ведучою YouTube каналу LVIV.MEDIA Марією Шиманською та розповів про хід чергової операції російських добровольців у Білгородській і Курській областях Росії.

Повна версія інтерв’ю на youtube каналі LVIV.MEDIA

Про евакуацію цивільних

Напередодні РДК закликав цивільних росіян евакуюватись із зони бойових дій та забезпечив для цього зелений коридор. Втім, за словами “Фортуни” місцева влада замість допомоги в евакуації цивільних, блокує таку можливість. “Треба мати на увазі той факт, що російська сторона замовчує, що люди які евакуйовуються з міста Грайворон в сторону Білгорода — їх не пускають. Закривають залізниці, виставляють блокпости. Люди які хочу евакуюватись в глибину Росії, не мають такої можливості” — зазначив “Фортуна”.

Про захоплених полонених

Начальник штабу підтвердив, що в російських добровольців є полонені федеральних військ. Проте зараз вони не готові назвати точну кількість і за яких умов вони брали цих військових у полон: “Ми не будемо говорити точну кількість і про якісь часові рамки, коли вони були взяті в полон. Бойові дії ще тривають. Ми про це розповімо трохи пізніше, більш детально” — сказав російський доброволець. За словами начштабу РДК, зараз вони забезпечують усі умови, в яких повинен утримуватись військовополонений.

Про знищення військової інфраструктури ворога

На запитання чи задоволені учасники РДК результатами знищення військової інфраструктури в межах прикордонних Курській та Білгородській областях “Фортуна” відповів, що знищити треба більше: “Ми будемо задоволені результатами тільки тоді, коли буде організована справжня, ефективна та дієва демілітаризована зона. До цього ще достатньо далеко. Коли буде знищена ключова інфраструктура, яка забезпечує армію РФ і яка відповідно працює на війну, тоді ми скажемо, що це хороший результат” — відповів військовий. Також він додав, що командування завжди дивиться на будь-які результати чи прогнози скептично, щоб реально бачити усю картину.

Якою зброєю воює РДК

Начальник штабу РДК розповів чим воюють добровольці та чи є у них західна техніка. “В цілому, використовується зброя радянського зразка або російська трофейна техніка. Стрілкова зброя у нас теж, скажімо так, трофейна. Я думаю що ми скоро покажемо нові зразки трофеїв”, — розповів “Фортуна”. Начальник штабу російських добровольців також зазначив, що по собі військові РФ залишають досить багато зброї і РДК намагається забирати її усю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності