• Головна
  • Війна
  • На Сумщині українські військові дали відсіч ворожій ДРГ

На Сумщині українські військові дали відсіч ворожій ДРГ

Фото: Командування Об’єднаних сил ЗСУ

Окупанти намагалися перетнути кордон та зайти на територію України

На Сумщині українські військові виявили ворожу диверсійно-розвідувальну групу, яка намагалася зайти на територію України. В результаті бою, який тривав близько півтори години, окупанти зазнали втрат та змушені були відступити якнайдалі від українського кордону, повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у неділю, 4 лютого.

За словами генерал-лейтенанта, українські військові помітили групу російських диверсантів біля Глухівської громади, що на Сумщині, 3 лютого близько 18:20. До складу ворожої ДРГ входили десять людей, вони намагалися перетнути кордон та зайти на територію України. Воїни ЗСУ вступили в бій з ворогами та одразу викликали на місце зіткнення протидиверсійні резерви зі складу свого батальйону.

“Вже за кілька хвилин до бою приєдналися мінометники, щільно накриваючи вогнем місце зосередження ворожих сил. Зазнавши втрат, ворог змінив тактику, розділившись на дві групи. Одна з яких під прикриттям своєї артилерії здійснювала евакуацію тіл вбитих та поранених. Друга група здійснила спробу обійти опорний пункт з бокового флангу“, — розповів Сергій Наєв.

Незабаром на місце зіткнення прибули військові з контрдиверсійної групи. Загалом бій тривав близько півтори години, і по його завершенню українським військовим вдалося відкинути окупантів “далеко за межі українського кордону“.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності