• Головна
  • Війна
  • Російські війська у найближчі тижні готуються до наступу на Куп'янськ — ISW

Російські війська у найближчі тижні готуються до наступу на Куп'янськ — ISW

Російські війська  у найближчі тижні готуються до наступу на Куп'янськ — ISW

Російські війська мають на меті захопити Куп'янськ і Борову взимку 2024 року

Російські війська можуть активізувати зусилля із захоплення Куп'янська Харківської області протягом найближчих тижнів, але не готові до широкомасштабних наступальних операцій у Харківській області. Про це 6 січня повідомили аналітики Інституту вивчення війни ( ISW).

За словами аналітиків, росіяни мають умови, що сприяють активізації операцій на Куп'янському напрямку (Харківська та Луганська область). Українські офіційні особи заявили, що російські війська мають на меті захопити Куп'янськ і Борову (35 км на захід від Сватового) взимку 2024 р. ISW повідомляє, що захоплення цих міст, ймовірно, витіснить українські війська зі східного берега річки Оскіл у Харківській області та створить умови для майбутніх російських наступальних операцій уздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Військові аналітики зауважили, що на даний момент російські війська не накопичили достатньо сил у Бєлгородській області для початку широкомасштабних наступальних операцій деінде на півночі або північному сході Харківської області.

Російські війська, що діють на Куп'янському напрямку і складаються переважно з 1-ї гвардійської танкової армії та 6-ї загальновійськової армії (обидві - Західний військовий округ), не брали активної участі у великих наступальних операціях з моменту кульмінації російського зимово-весняного наступу у квітні 2023 р. 

Британське видання The Telegraph повідомило 4 січня, що неназване джерело, "близьке" до українських військових, заявило, що російські війська можуть провести "наземний наступ" вже 15 січня. Речник командування Сухопутних військ Збройних сил України підполковник Володимир Фітьо у відповідь на статтю "Телеграфу" 5 січня заявив, що українські військові не зафіксували змін у складі російських військ у Харківській області або на території Росії, що межує з Харківською областю, і що російські війська продовжують наступальні операції в районі Синьківки з метою захоплення Куп'янська. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності